Han blev årets naprapat

Varje år delas det prestige fyllda priset “årets naprapat” ut till den naprapat som under det gångna året gjort mest för naprapatin. Det var i fredags på den stora naprapatkongressen – FoMM, forum för manuell medicin, som priset delades ut av representanter från svenska naprapatförbundet och det var ingen mindre än Naprapatiska Institutets egna naprapat, Jonas Parandian, som fick priset i år.

 

Tre frågor till Jonas Parandian som fått priset ”årets naprapat”.

Vad betyder det att bli årets naprapat?

Det betyder jättemycket. Det är en otroligt fin utmärkelse och det absolut största man kan vinna som naprapat. Så det är superkul.

vi har en väldigt positiv kultur på Naprapatiska Institutet och vi strävar hela tiden efter att bli bättre naprapater. Vi pushar varandra, går utbildningar, övar och tränar och jag lär mig enormt mycket av mina kollegor.

Varför blev du “årets naprapat”?

Jag blev väldigt överraskad faktiskt för det finns så många duktiga naprapater som förtjänar det här priset. Vi har naprapater som forskar, som undervisar i naprapati och självklart alla naprapater som står vid behandlingsbänkarna och dagligen utför små mirakel, hjälper patienter till ett bättre och smärtfritt liv och på så sätt sprider naprapatin.

Vi har en väldigt positiv kultur på Naprapatiska Institutet och vi strävar hela tiden efter att bli bättre naprapater. Vi pushar varandra, går utbildningar, övar och tränar och jag lär mig enormt mycket av mina kollegor. Varje dag lär jag mig något nytt men framför allt så har vi kul på jobb och det tror jag är oerhört viktigt!

Hur kom det sig att du blev naprapat?

Jag idrottade mycket som ung och var väldigt intresserad av träning och kroppen – men jag var också väldigt skadedrabbad. Länge drogs jag med en skada i baksida lår som ingen kunde hjälpa mig med. Jag var hos sjukgymnast, idrottsläkare och kiropraktorer men det var först när jag träffade en naprapat som jag fick hjälp och blev bra. Något som ingen kunnat hjälpa mig med tidigare löste naprapaten på bara två behandlingar och han hjälpte mig med både behandling, vilka övningar jag skulle göra och vad jag skulle undvika initialt för att bli helt bra.

– Wow, tänkte jag, naprapat verkar vara grejen!