Naprapatiska Institutet Vasastan

På Rörstrandsgatan 22, ett stenkast från Sankt Eriksplan och pendeltågsstationen Karlberg får du bästa tänkbara hjälp gällande allt som rör muskler och leder. Vi har en enormt bred kunskapsbank och hjälper alltifrån gravida till elitidrottare och vanliga kontorsarbetare. Oavsett om du har en idrottskada, långdragna besvär, eller ett akut problem som nackspärr eller ryggskott, får du hjälp av Stockholms bästa naprapater på kliniken i Vasastan.

I vår drygt 200 kvadratmeter stora lokal som är utrustad med både behandlingsrum och träningsyta med olympisk lyftarplattform, har vi möjlighet att hjälpa dig med både behandling, rehabilitering och träning för att du snabbt och effektivt ska må bättre och bli kvitt dina besvär. Naprapaterna på Naprapatiska Institutet Vasastan är välutbildade och väldigt noggranna i sin undersökning och behandling. På vår klinik i Vasastan har vi ett unikt behandlingsteam av naprapater med olika spetskompetenser vilket gör att vi uppnår ett väldigt bra resultat med våra klienter!

Du bokar enkelt tid online eller via telefon. Vår målsättning är att alltid kunna erbjuda akuttider samma dag eller senast dagen efter!

Pris:
Prisklass 1. En behandling kostar 820 kronor. Helgpris 920 kronor.

Marcus Knagenhjelm

Simon Millak

Emma Sognemyr

Prisklass 2. (naprapater med 15+ års erfarenhet) En behandling kostar 890 kronor. Helgpris 920 kronor.

Jonas Parandian

Henrique de Sousa

Ett nybesök tar ca 45 minuter. Ett återbesök ca 30 min.

Betala gärna med kort!

TELEFON

ÖPPETTIDER

Måndag – Fredag, 07.00 – 19.30
Helgöppet

ADRESS

Rörstrandsgatan 22
113 40 Stockholm

VÄGBESKRIVNING

Rörstrandsgatan 22 i Stockholm. Närmsta T-bana är Sankt Eriksplan. Pendeltågsstationen Karlberg ligger också väldigt nära. 

Våra terapeuter i Vasastan

Marcus Knagenhjelm
Marcus KnagenhjelmLeg. Naprapat

Rörelse och fysisk aktivitet har länge varit centralt för Marcus. Han har en lång bakgrund inom tennis och han har själv gjort en elitsatsning och därefter arbetat många år som tennistränare. Där växte sig också intresset för rörelseanalys och förebyggande av skador allt starkare.

Marcus vill med en noggrann undersökning ta reda på grundorsaken till dina besvär och därefter ge dig relevant behandling och rätt verktyg för att hantera den. Genom rätt behandling och genom att göra dig medveten om bl.a. dina rörelsemönster får du en förståelse för vad orsaken till dina besvär är. Vilket ofta bidrar till att minska eventuell oro som kan vara kopplad till smärta. Marcus har stor tilltro till sina patienters egna kapacitet och tror att samarbete är en viktig nyckel till framgång.

Styrkor

En av Marcus spetskompetenser är att han har erfarenhet från många år som både spelare och tränare inom tennis vilket har gjort att han har en djup förståelse för just racketsporter såsom tennis och padel. Han har förutom sin 4-åriga examen från Naprapathögskolan även en kandidatexamen inom idrottsvetenskap vilket bidrar till att han också har en stor förståelse för vad kroppen behöver för att prestera på topp.

Utbildning

Utöver examen från Skandinaviska Naprapathögskolan i Stockholm har han även en kandidatexamen i idrottsvetenskap från Gymnastik och Idrottshögskolan i Örebro. Han har också gått kurser i Dry Needling och Dynamic Neuromuscular Stabilisation (DNS A).

Motto

”Ut på tur, aldrig sur”

Simon Millak
Simon MillakLeg. Naprapat

För Simon har det alltid varit en självklarhet att jobba med människor. Och det var det i kombination med sitt intresse för träning och hälsa som ledde honom till att bli naprapat.

Simon har ett holistiskt synsätt på hälsa och välmående och är väldigt intresserad av hur kropp och sinne hänger ihop.
En av hans stora passioner i livet är träning och då framför allt rörlighetsträning och gymnastik. Han värdesätter balans i livet och för att uppnå det mediterar han en hel del, badar isbad regelbundet ochfinner avkoppling ute i naturen.

Styrkor

Simon har ett öga för detaljer. Han kan lägga märke till små saker och genom att förändra dessa göra stor skillnad, både i avseende när han hjälper människor som har ont och besvär i kroppen men också när det kommer till att optimera prestation.

Utbildning

Simon har utbildat sig på Naprapathögskolan i Stockholm. Där har han även läst Personal Trainer EQF Level 4 vilket är en gedigen personlig tränar-utbildning.
Han har också vidareutbildat sig i dry needling/ akupunktur på Smertebehandling AS.

Motto

“When we are no longer able to change a situation, we are challenged to change ourselves”

Jonas Parandian
Jonas ParandianLeg. Naprapat

Jonas har alltid haft ett djupt intresse för träning och hälsa och har rest världen runt för att lära sig av de allra främsta och fördjupa sina kunskaper. För två år sedan blev Jonas som enda svensk inbjuden till Ido Portals Mentorship-program och han har sedan dess haft ett tätt samarbete med movement-profilen. Det innebär långa dagar med träning och rörelse och regelbundna träffar med Ido Portal flera gånger per år.

Styrkor

En av Jonas medicinska specialiteter är idrottsskador. Han har hjälpt många elitidrottare med svåra skador att komma tillbaka till idrotten snabbare, starkare och rörligare än innan, så att de kunnat prestera på toppnivå igen. Många träffar Jonas som en sista utväg när de har testat det mesta utan att få den hjälp de behöver. Med tålamod och precision har han haft väldigt bra resultat även med de klurigaste fallen. Han inspirerar också dagligen tusentals människor genom sitt Instagram-konto @Naprapatjonas.

Utbildning

Jonas blev färdig naprapat 2008, har arbetat i AIKs medicinska team, samt startat upp framgångsrika naprapatkliniker både i Sverige och Norge. Han strävar hela tiden efter att lära sig mer och att spetsa till sina kompetenser och vidareutbildar sig därför regelbundet av de bästa i hela världen. Han har utbildningar med bland andra Ido Portal, Wim Hof, Paul Check, och Charles Poliquin i bagaget.

Citat

“Notice that the stiffest tree is most easily cracked, while the bamboo or willow survives by bending with the wind. “

Henrique de Sousa
Henrique de SousaLeg. Naprapat

Henrique har jobbat som naprapat sedan 2008 och äger och driver Naprapatiska Institutets fem kliniker i Stockholmsområdet tillsammans med Jonas Parandian och Peter Henningsson. Trion drev tidigare Naprapatlandslaget Stockholm under många år. Han har haft förmånen att få jobba tillsammans med och inhämta kunskap från några av världens främsta inom ortopedisk manuell terapi och rehabiliteringsträning. Henrique har arbetat framgångsrikt med många elitidrottare och har själv en bakgrund som elitfotbollsspelare..

Styrkor

En av Henriques främsta styrkor är att han duktig på att se och behandla patienter ur ett helhetsperspektiv, vilket gör att han ofta uppnår framgång där andra har misslyckats.

Utbildning

Han har vidareutbildat sig inom områden som akupunktur, dry-needling, idrottsskaderehabilitering, kost, träning och kommunikologi. Workshops och internships med Ido Portal, strength & conditioning coach på Poliquin Institute och Nutrition & Lifestyle Coach Level 3 via Chek Institute. Han har även utbildat sig inom Thomson Chiropractic Technique, Axelrehabilitering samt träningsfilosofi med Fighting Monkey.

Motto 

”Ta hand om din kropp – du har bara en!” och ”Jag vill kunna springa på stranden och klättra i träd utan smärta med mina barnbarn när jag är 70 år!”