Naprapat i Åkersberga 2017-09-16T08:17:55+00:00
Boka tid
Ring oss

Naprapat i Åkersberga

Boka tid
08-54087415

Naprapatiska Institutet Åkersberga

I Åkersberga finns Naprapatiska Institutet på två platser, både i Åkersberga centrum och på Sågvägen 12 i Industrihotellet. I båda våra lokaler är vi i anslutning till Gym&Motion. Vi är två legitimerade naprapater som dagligen hjälper klienter med både akuta och långvariga besvär med kroppens muskler och leder. På Naprapatiska Institutet Åkersberga lägger vi stor vikt vid att analysera och åtgärda grundorsaken till att dina besvär har uppkommit, och med tillgång till bra träningsytor lägger vi även upp en åtgärdsplan med tränings- och mobilitetsövningar samt uppföljning, för att förhindra att samma problem uppstår i framtiden. Våra vanligaste behandlingsmetoder är justering och manipulation av leder, muskelbehandling som till exempel pressur och stretching, samt i vissa fall akupunktur och dry-needling. Det finns goda parkeringsmöjligheter vid båda klinikerna. 

Adresser: 

  1. Industrihotellet: Sågvägen 12, ingång genom huvudingången, en trappa upp och längst bort i korridoren.
  2. Åkersberga C: Storängstorget 1, Ingång i Gym & Motions lokaler. Längst in i lokalen.

Pris:
Ett nybesök kostar 610 kronor och tar 45 minuter. Självklart tar vi kort!

TELEFON

08-54087415

ÖPPETTIDER

Måndag – Fredag, 07.00 – 19.00

Lördag, 09.00 – 12.00

ADRESS

Sågvägen 12
184 40 Åkersberga

VÄGBESKRIVNING

Industrihotellet Sågvägen 12: Ingång via Huvudingången på kortsidan närmast Sågvägen. Uppför trappan och sedan längst bort i korridoren.

Åkersberga Centrum: Samma ingång som Gym & Motion. Vänta i receptionen så hämtar vi dig där.

Våra terapeuter i Åkersberga

Henrique de Sousa
Henrique de SousaLeg. Naprapat

Henrique har jobbat som naprapat sedan 2008 och äger och driver Naprapatiska Institutets fem kliniker i Stockholmsområdet tillsammans med Jonas Parandian och Peter Henningsson. Han har haft förmånen att få jobba tillsammans med och inhämta kunskap från några av världens främsta inom ortopedisk manuell terapi och rehabiliteringsträning. Henrique har arbetat framgångsrikt med många elitidrottare och har själven bakgrund som elitfotbollsspelare med allsvenska meriter.

Styrkor

En av Henriques främsta styrkor är att han duktig på att se och behandla patienter ur ett helhetsperspektiv, vilket gör att han ofta uppnår framgång där andra har misslyckats.

Utbildning

Han har vidareutbildat sig inom områden som akupunktur, dry-needling, idrottsskaderehabilitering, kost, träning och kommunikologi. Workshops och internships med Ido Portal, strength & conditioning coach på Poliquin Institute och Nutrition & Lifestyle Coach Level 3 via Chek Institute

Motto 

”Ta hand om din kropp – du har bara en!” och ”Jag vill kunna springa på stranden och klättra i träd utan smärta med mina barnbarn när jag är 70 år!” 

Sofia Ljungqvist
Sofia LjungqvistLeg. Naprapat

Sofia arbetar som naprapat på Naprapatlandslaget i Åkersberga. Hon har genom sin gedigna förståelse för människokroppen och sin vilja att hjälpa andra människor lyckats behandla och rehabilitera många olika och ibland kluriga patientfall med stor framgång.

Styrkor

En av Sofias främsta styrkor är att hon är noggrann med att inte bara ställa rätt klinisk diagnos, utan även gå till botten med att klargöra en korrekt orsaksdiagnos. Som patient hos Sofia kommer du inte bara få dina akuta symptom lindrade, utan även få ordning på roten till dina besvär samt en behandlings- och rehabiliteringsplan för att samma besvär inte ska komma tillbaka.

Utbildning

Sofia har vidareutbildat sig inom akupunktur och dry-needling samt inom behandling och rehabilitering efter graviditet. Som nybliven mamma kan du få hjälp med att hitta magmusklerna igen och behandla eventuell smärta i kroppen som kommit till följd av graviditeten. Hon har en bakgrund inom hästsporten och hästar är ett av hennes största fritidsintressen, precis som träning och att vara med sin söta bordercollie Rut.

Motto

“Du har bara en kropp. Ta hand om den!”

Mattias Derfält
Mattias DerfältNaprapat

Mattias arbetar som naprapat på Naprapatiska Institutet i Åkersberga. Han valde naprapatyrket på grund av sitt brinnande intresse för människokroppen och för att få arbeta med och hjälpa människor. Han har ett stort intresse för träning och har tidigare i livet spelat både fotboll, hockey och innebandy. Numera lägger han mycket tid på konditionsidrott i alla dess former där löpningen ligger honom närmast om hjärtat. Mattias arbetar strukturerat och hjälper dig med att ta reda på vad som gör ont och den bakomliggande orsaken till smärtan.

Styrkor

Mattias är expert på löprelaterade besvär där han är vidareutbildad samt har stora personliga erfarenheter.
Men oavsett om du kommer med vanliga besvär som ont i rygg och nacke eller olika typer av idrottsskador så är du i trygga händer hos Mattias som kommer att göra sitt bästa för att hjälpa dig.

Utbildning

Mattias har vidareutbildat sig inom löprelaterade besvär bland annat Biomechanics and Running Retraining Course. Han är också utbildad löpcoach och har stor erfarenhet av att behandla och hjälpa dig med idrottsskador. I tillägg har han också utbildat sig inom akupunktur och dry needling

Motto

“Du har bara en kropp. Ta hand om den!”