Naprapat i Åkersberga 2018-06-01T11:47:47+00:00
Boka tid
Ring oss

Naprapat i Åkersberga

Boka tid
08-54087415

Naprapatiska Institutet Åkersberga

I Åkersberga finns Naprapatiska Institutet på två platser, både i Åkersberga centrum och på Sågvägen 12 i Industrihotellet. I båda våra lokaler är vi i anslutning till Gym&Motion. Vi är två legitimerade naprapater som dagligen hjälper klienter med både akuta och långvariga besvär med kroppens muskler och leder. På Naprapatiska Institutet Åkersberga lägger vi stor vikt vid att analysera och åtgärda grundorsaken till att dina besvär har uppkommit, och med tillgång till bra träningsytor lägger vi även upp en åtgärdsplan med tränings- och mobilitetsövningar samt uppföljning, för att förhindra att samma problem uppstår i framtiden. Våra vanligaste behandlingsmetoder är justering och manipulation av leder, muskelbehandling som till exempel pressur och stretching, samt i vissa fall akupunktur och dry-needling. Det finns goda parkeringsmöjligheter vid båda klinikerna. 

Adresser: 

  1. Industrihotellet: Sågvägen 12, ingång genom huvudingången, en trappa upp och längst bort i korridoren.
  2. Åkersberga C: Storängstorget 1, Ingång i Gym & Motions lokaler. Längst in i lokalen.

Pris:
Ett nybesök kostar 635 kronor och tar 45 minuter. Självklart tar vi kort!

TELEFON

ÖPPETTIDER

Måndag – Fredag, 07.00 – 19.00

Lördag, 09.00 – 12.00

ADRESS

Sågvägen 12
184 40 Åkersberga

VÄGBESKRIVNING

Industrihotellet Sågvägen 12: Ingång via Huvudingången på kortsidan närmast Sågvägen. Uppför trappan och sedan längst bort i korridoren.

Åkersberga Centrum: Samma ingång som Gym & Motion. Vänta i receptionen så hämtar vi dig där.

Våra terapeuter i Åkersberga

Henrique de Sousa
Henrique de SousaLeg. Naprapat

Henrique har jobbat som naprapat sedan 2008 och äger och driver Naprapatiska Institutets fem kliniker i Stockholmsområdet tillsammans med Jonas Parandian och Peter Henningsson. Han har haft förmånen att få jobba tillsammans med och inhämta kunskap från några av världens främsta inom ortopedisk manuell terapi och rehabiliteringsträning. Henrique har arbetat framgångsrikt med många elitidrottare och har själven bakgrund som elitfotbollsspelare med allsvenska meriter.

Styrkor

En av Henriques främsta styrkor är att han duktig på att se och behandla patienter ur ett helhetsperspektiv, vilket gör att han ofta uppnår framgång där andra har misslyckats.

Utbildning

Han har vidareutbildat sig inom områden som akupunktur, dry-needling, idrottsskaderehabilitering, kost, träning och kommunikologi. Workshops och internships med Ido Portal, strength & conditioning coach på Poliquin Institute och Nutrition & Lifestyle Coach Level 3 via Chek Institute

Motto 

”Ta hand om din kropp – du har bara en!” och ”Jag vill kunna springa på stranden och klättra i träd utan smärta med mina barnbarn när jag är 70 år!” 

Simon Millak
Simon MillakNaprapat

För Simon har det alltid varit en självklarhet att jobba med människor. Och det var det i kombination med sitt intresse för träning och hälsa som ledde honom till att bli naprapat.

Simon har ett holistiskt synsätt på hälsa och välmående och är väldigt intresserad av hur kropp och sinne hänger ihop.
En av hans stora passioner i livet är träning och då framför allt rörlighetsträning och gymnastik. Han värdesätter balans i livet och för att uppnå det mediterar han en hel del, badar isbad regelbundet ochfinner avkoppling ute i naturen.

Styrkor

Simon har ett öga för detaljer. Han kan lägga märke till små saker och genom att förändra dessa göra stor skillnad, både i avseende när han hjälper människor som har ont och besvär i kroppen men också när det kommer till att optimera prestation.

Utbildning

Simon har utbildat sig på Naprapathögskolan i Stockholm. Där har han även läst Personal Trainer EQF Level 4 vilket är en gedigen personlig tränar-utbildning.
Han har också vidareutbildat sig i dry needling/ akupunktur på Smertebehandling AS.

Motto

“When we are no longer able to change a situation, we are challenged to change ourselves”

Mattias Derfält
Mattias DerfältNaprapat

Mattias arbetar som naprapat på Naprapatiska Institutet i Åkersberga. Han valde naprapatyrket på grund av sitt brinnande intresse för människokroppen och för att få arbeta med och hjälpa människor. Han har ett stort intresse för träning och har tidigare i livet spelat både fotboll, hockey och innebandy. Numera lägger han mycket tid på konditionsidrott i alla dess former där löpningen ligger honom närmast om hjärtat. Mattias arbetar strukturerat och hjälper dig med att ta reda på vad som gör ont och den bakomliggande orsaken till smärtan.

Styrkor

Mattias är expert på löprelaterade besvär där han är vidareutbildad samt har stora personliga erfarenheter.
Men oavsett om du kommer med vanliga besvär som ont i rygg och nacke eller olika typer av idrottsskador så är du i trygga händer hos Mattias som kommer att göra sitt bästa för att hjälpa dig.

Utbildning

Mattias har vidareutbildat sig inom löprelaterade besvär bland annat Biomechanics and Running Retraining Course. Han är också utbildad löpcoach och har stor erfarenhet av att behandla och hjälpa dig med idrottsskador. I tillägg har han också utbildat sig inom akupunktur och dry needling

Motto

“Du har bara en kropp. Ta hand om den!”