Naprapat Östermalm2019-10-10T06:03:57+00:00
Boka tid
Ring oss

Naprapat på Östermalm

Boka tid
086403380

Naprapatiska Institutet Östermalm

Naprapatiska Institutet Östermalm ligger på Grev Turegatan 44. Här träffar du Östermalms bästa naprapater! Vi har kompetens och kunskap som få andra naprapatkliniker kan erbjuda. Hos oss blir du tryggt omhändertagen, noga undersökt och får bra behandling. Dessutom får du hjälp av din naprapat med hemövningar för att nå ditt mål så fort som möjligt, vare sig det är att bli smärtfri eller kunna prestera bättre i din idrott, på jobbet eller i livet!

Hitta hit:
Närmsta T-bana är Östermalmstorg. 

Pris:
Prisklass 1. En behandling kostar 710 kronor.

Mats Widehamar

Tova Bergmark

Tobias Möllerfors

Prisklass 2. (naprapater med 10+ års erfarenhet) En behandling kostar 810 kronor.

Peter Henningsson

Ett nybesök tar ca 45 minuter. Ett återbesök ca 30 min.

Betala gärna med kort!

TELEFON

ÖPPETTIDER

Måndag – Fredag, 07.00 – 19.00

ADRESS

Grev Turegatan 44
114 38 Stockholm

VÄGBESKRIVNING

Kliniken ligger centralt på Östermalm. Ingång från Grev Turegatan. 1a dörren till höger på gatuplan.

Våra terapeuter på Östermalm

Ida Nore
Ida NoreNaprapat

Som patient till Ida får du möta en ambitiös, noggrann och strukturerad terapeut med ett holistiskt synsätt där kropp och sinne hänger samman. Hon lägger stor vikt vid kost, träning och sömn som en del i undersökning och behandling.
Ida är skicklig på att lyssna och möta varje patient samt se till dennes kravbild och behov för att individanpassa behandlingen därefter. Att få med sig patienten i förståelse kring uppkomsten av problematiken samt vad som krävs för att smärtlindra och återställa funktionen är något Ida tycker är essentiellt.Genom sin idrottsliga erfarenhet inom handboll har hon ett stort intresse för idrottsmedicin och skador som uppkommer i samband med träning och sporter. Hon behandlar även framgångsrikt smärta relaterat till stress och stillasittande samt långvariga och akuta smärtproblem.Ida trivs bäst när hon är aktiv och tränar. När hon inte är på kliniken kan man hitta henne antingen på golfbanan eller tränar crossfit.

Styrkor

Noggrann, uppmärksam och engagerad som resulterar i nöjda och glada patienter!

Utbildning

Fyraårig utbildning på Naprapathögskolan i Stockholm.
Hon har även vidareutbildat sig inom dry needling/ akupunktur på Smertebehandling AS.

Motto 

”Ta hand om din kropp – du har bara en!”

Tobias Möllerfors
Tobias MöllerforsLeg. Naprapat
Hälsa, träning och idrott har alltid präglat Tobias liv och han mår som bäst när han är aktiv. Han har utövat många olika idrotter som till exempel innebandy och tennis men det är fotbollen som ligger honom extra varmt om hjärtat och som har varit en stor del i hans liv. Idag tränar Tobias väldigt allsidigt, han styrketränar, spelar innebandy och tycker om att vara ute i naturen där han utövar aktiviteter som längdskidor, löpning och långfärdskridskor.

Styrkor
Tobias ser naprapatyrket som ett detektivarbete och lägger stor vikt på att hitta orsaken till problemet.
Tobias ser på patienten utifrån ett helhetsperspektiv och individanpassar alltid sin behandling utifrån patientens behov. Han är bra på att göra patienten delaktig i sin behandling och skapa förståelse för hur kroppen fungerar. Tobias är en sann lagspelare och med honom bildar patienten ett team som tillsammans sätter upp mål, skapar motivation och arbetar mot förbättring. Tobias är professionell, noggrann och strukturerad i sitt arbete. Han brinner för mötet med människan och är en god lyssnare som skapar trygghet hos patienten.
Tobias behandlar framgångsrikt smärta relaterat till stress och stillasittande, långvariga som akuta problem. Med sin mångsidiga idrottsbakgrund har han dessutom stor kunskap och erfarenhet av idrottsskador.

Utbildning
Tobias har 4 årig utbildning vid Naprapathögskolan. Vidareutbildning inom dry needeling.

Vision
Det jag vill göra som Naprapat är att skapa förutsättningar för människor att leva ett smärtfritt liv. Min vision är att göra människor mer aktiva och medvetna om hur kropp och hälsa hör ihop. Det är ofta små förändringar som kan göra stor skillnad.

Motto
”Alla människor har rätt till ett smärtfritt liv.”

Tova Bergmark
Tova BergmarkLeg. Naprapat

Tova älskar längdskidåkning, yoga och är också en aktiv löpare som genomför flera lopp per år. Hon är ockå en lugn, noggrann och mycket skicklig naprapat som genom att kombinera olika behandlingstekniker och rehabövningar uppnår varaktiga resultat. Som patient till Tova kan du räkna med att träffa en naprapat som verkligen anstränger sig för att hjälpa dig bli kvitt dina besvär. Hon är duktig på att hitta roten till problemet, förklara vad som gått snett och hitta en lösning. Du kommer utan tvekan känna dig nöjd och trygg när du är klar med behandlingen. 

Styrkor

Hon har ett omfattande helhetstänk både på behandlingsbänken men även i behandlingsplanen, som hjälper patienten framåt. Tova gillar att tillsammans med patienten sätta upp mål och göra en rehabiliteringsplan utefter dessa. En annan styrka är att hon är expert på träning och behandling efter graviditet. Hon håller även i mammaträning för nyblivna mammor på Norrtälje Träningscenter, så om du har fått barn och problem med kroppen efter det är Tova rätt person att besöka. Hon är även en fena på att hitta de där allra spändaste punkterna i musklerna och gör något åt det, vilket kan kännas rejält. En annan favorit är att jobba med kluriga rygg- och nackbesvär.

Utbildning

Tova är legitimerad naprapat men har också vidareutbildat sig fortlöpande efter examen. Workshops med Ido Portal, Certifierad MammaMage-tränare, Holistisk Livsstilscoach Level 1, Dry Needling och vidareutbildning i ledbehandling. 

Utbildning i urval:

  • Holistisk livsstilscoach level 1, C.H.E.K Institute, 2014
  • Loocomotion, Ido Portal i Göteborg, 2015
  • Certifierad MammaMage-tränare, MammaMage Katarina Woxnerud, 2015
  • Ledbehandling och justeringstecknik, Alla fall, 2014-2015
  • Dry needling, Functional integrated needling for sports trauma level 2, The F.I.T. Institute, 2013
  • Dry needling, Functional integrated needling for pain management level 1, The F.I.T Institute, 2013
  • Naprapatexamen, Naprapathögskolan, 2009-2013

Motto

“Det är aldrig för sent att börja ta hand om sig själv, vare sig det gäller träning, rörelseträning, kost eller någonting annat.”

Mats Widehammar
Mats WidehammarLeg. Naprapat
Om du går till Mats får du träffa en naprapat som inte bara tittar på kroppsdelen du har ont i, utan ser till hela ditt liv. Han gör alltid en fullständig undersökning för att lyckas identifiera bakomliggande orsaker till just dina besvär. Efter det kan han hjälpa dig på allra bästa sätt med behandling och rehabilitering, som kan omfatta alltifrån ergonomitips, stretch och stärkande övningar. Räkna med en positiv kraft i ditt liv som gör din kropp balanserad och redo för nya utmaningar!

Själv tränar Mats movement, gymnastisk styrketräning, handstånde, romerska ringar, rörlighetsträning och balans. För tillfället tränar han inför Vasaloppet 2017.

Styrkor
En av Mats främsta egenskaper är att han är väldigt lösningsorienterad, noggrann och envis. Han är väldigt duktig på akuta besvär, som ryggskott och nackspärr. Mats hjälper också patienter framgångsrikt med olika idrottsskador och är väldigt intresserad av träning och rehabilitering. Många som spelar fotboll och innebandy går till Mats och får hjälp med till exempel rygg, knän och ljumskar som krånglar.

Utbildning
Mats har hunnit med många vidareutbildningar efter sin naprapatexamen. Smärtfysiologi, manuell medicin, dry needling och dynamic neuromuscular stabilization till exempel. Mats har ett brett spektra på sina utbildningar; Skivstångsträning för rehabilitering och prestation men också yoga och andning för löpare och dig som tränar. Han har också tagit flera workshops med Ido Portal.

Motto
“Det finns flera sätt att lösa ett problem.”

Peter Henningsson
Peter HenningssonLeg. Naprapat
Peter Henningsson äger och driver Naprapatiska Institutet tillsammans med Jonas Parandian och Henrique de Sousa. Han har jobbat som naprapat sedan 2006 och har en stor passion för att hjälpa människor och brinner för att hjälpa människor till bättre hälsa genom att skapa förändringar i både kropp och knopp. Det är viktigt för Peter att du som patient hos honom förstår din problematik, vad den beror på och hur du ska göra för att bli bättre.

All form av rörelse tilltalar honom oavsett om den är intensiv eller lugn. Han tränar varierat med fokus på rörlighet och funktionell styrka ofta med hjälp av sin egen kropp. Peter använder sig också av yoga och meditation för att skapa lugn och ro och minska stressen.

Styrkor
En av Peters många styrkor är att han har stor erfarenhet av att behandla patienter med stressrelaterade besvär med väldigt goda resultat. Eftersom han har mer än tio års erfarenhet av att hjälpa människor har han utvecklat stor förståelse och mycket goda färdigheter i de olika behandlingstekniker han använder. Han är även bra på att behandla både akuta och mer långvariga rygg- och nackbesvär men även axel-, höft- och knäproblematik.

Utbildning
Efter Naprapathögskolan har Peter noggrant fördjupat sig i den manuella medicinen men också akupunktur, kommunikologi och träning. Han har arbetat heltid som naprapat sedan 2006 och har alltid prioriterat vidareutbildningar högt. Peter har bland annat studerat Holistic Lifestyle Coach med Paul Chek, Movement med Ido Portal men också metoder som yoga och meditation.

Motto
“Lyssna på din kropp.”