Naprapat på Östermalm

Naprapatiska Institutet Östermalm

Naprapatiska Institutet Östermalm ligger på Grev Turegatan 44. Här träffar du Östermalms bästa naprapater! Vi har kompetens och kunskap som få andra naprapatkliniker kan erbjuda. Hos oss blir du tryggt omhändertagen, noga undersökt och får bra behandling. Dessutom får du hjälp av din naprapat med hemövningar för att nå ditt mål så fort som möjligt, vare sig det är att bli smärtfri eller kunna prestera bättre i din idrott, på jobbet eller i livet!

Hitta hit:
Närmsta T-bana är Östermalmstorg. 

Pris:
Prisklass 1. En behandling kostar 745 kronor.

Tova Bergmark

Camilla Hansson

Sofie Ericson

Prisklass 2. (naprapater med 10+ års erfarenhet) En behandling kostar 850 kronor.

Peter Henningsson

Ett nybesök tar ca 45 minuter. Ett återbesök ca 30 min.

Betala gärna med kort!

TELEFON

ÖPPETTIDER

Måndag – Fredag, 07.00 – 19.00

ADRESS

Grev Turegatan 44
114 38 Stockholm

VÄGBESKRIVNING

Kliniken ligger centralt på Östermalm. Ingång från Grev Turegatan. 1a dörren till höger på gatuplan.

Våra terapeuter på Östermalm

Camilla Hansson
Camilla HanssonLeg. Naprapat
Camilla har alltid haft ett stort intresse för människan i allmänhet och människokroppen i synnerhet. Hon brinner för att hjälpa människor och sätter alltid dig som patient i fokus. Camilla är nyfiken, engagerad och en god lyssnare, vilket hjälper henne att få en djupare förståelse för patientens besvär och orsaken till det.
Hälsa, träning och idrott har alltid varit en stor del i hennes liv och hon mår som bäst när hon är aktiv och tränar. Tidigare var det handboll som låg närmast hjärtat, men idag tar hon gärna en löptur eller samlar energi ute i naturen.

Styrkor
Camilla är mycket noggrann, lyhörd och engagerad. Hon lägger stor vikt vid att skapa en förståelse för sina patienter om hur kroppen fungerar och vad som är orsaken när den inte fungerar optimalt. Tillsammans med patienten sätter hon upp tydliga mål och en anpassad behandlingsplan.

Utbildning
Förutom den fyraåriga utbildningen på Naprapathögskolan har hon vidareutbildat sig inom dry needling och personlig träning.

Motto
”Ta hand om din kropp – du har bara en!”.

Tova Bergmark
Tova BergmarkLeg. Naprapat

Tova älskar längdskidåkning, yoga och är också en aktiv löpare som genomför flera lopp per år. Hon är ockå en lugn, noggrann och mycket skicklig naprapat som genom att kombinera olika behandlingstekniker och rehabövningar uppnår varaktiga resultat. Som patient till Tova kan du räkna med att träffa en naprapat som verkligen anstränger sig för att hjälpa dig bli kvitt dina besvär. Hon är duktig på att hitta roten till problemet, förklara vad som gått snett och hitta en lösning. Du kommer utan tvekan känna dig nöjd och trygg när du är klar med behandlingen. 

Styrkor

Hon har ett omfattande helhetstänk både på behandlingsbänken men även i behandlingsplanen, som hjälper patienten framåt. Tova gillar att tillsammans med patienten sätta upp mål och göra en rehabiliteringsplan utefter dessa. En annan styrka är att hon är expert på träning och behandling efter graviditet. Hon håller även i mammaträning för nyblivna mammor på Norrtälje Träningscenter, så om du har fått barn och problem med kroppen efter det är Tova rätt person att besöka. Hon är även en fena på att hitta de där allra spändaste punkterna i musklerna och gör något åt det, vilket kan kännas rejält. En annan favorit är att jobba med kluriga rygg- och nackbesvär.

Utbildning

Tova är legitimerad naprapat men har också vidareutbildat sig fortlöpande efter examen. Workshops med Ido Portal, Certifierad MammaMage-tränare, Holistisk Livsstilscoach Level 1, Dry Needling och vidareutbildning i ledbehandling. 

Utbildning i urval:

  • Holistisk livsstilscoach level 1, C.H.E.K Institute, 2014
  • Loocomotion, Ido Portal i Göteborg, 2015
  • Certifierad MammaMage-tränare, MammaMage Katarina Woxnerud, 2015
  • Ledbehandling och justeringstecknik, Alla fall, 2014-2015
  • Dry needling, Functional integrated needling for sports trauma level 2, The F.I.T. Institute, 2013
  • Dry needling, Functional integrated needling for pain management level 1, The F.I.T Institute, 2013
  • Naprapatexamen, Naprapathögskolan, 2009-2013

Motto

“Det är aldrig för sent att börja ta hand om sig själv, vare sig det gäller träning, rörelseträning, kost eller någonting annat.”

Peter Henningsson
Peter HenningssonLeg. Naprapat
Peter Henningsson äger och driver Naprapatiska Institutet tillsammans med Jonas Parandian och Henrique de Sousa. Han har jobbat som naprapat sedan 2006 och har en stor passion för att hjälpa människor och brinner för att hjälpa människor till bättre hälsa genom att skapa förändringar i både kropp och knopp. Det är viktigt för Peter att du som patient hos honom förstår din problematik, vad den beror på och hur du ska göra för att bli bättre.

All form av rörelse tilltalar honom oavsett om den är intensiv eller lugn. Han tränar varierat med fokus på rörlighet och funktionell styrka ofta med hjälp av sin egen kropp. Peter använder sig också av yoga och meditation för att skapa lugn och ro och minska stressen.

Styrkor
En av Peters många styrkor är att han har stor erfarenhet av att behandla patienter med stressrelaterade besvär med väldigt goda resultat. Eftersom han har mer än tio års erfarenhet av att hjälpa människor har han utvecklat stor förståelse och mycket goda färdigheter i de olika behandlingstekniker han använder. Han är även bra på att behandla både akuta och mer långvariga rygg- och nackbesvär men även axel-, höft- och knäproblematik.

Utbildning
Efter Naprapathögskolan har Peter noggrant fördjupat sig i den manuella medicinen men också akupunktur, kommunikologi och träning. Han har arbetat heltid som naprapat sedan 2006 och har alltid prioriterat vidareutbildningar högt. Peter har bland annat studerat Holistic Lifestyle Coach med Paul Chek, Movement med Ido Portal men också metoder som yoga och meditation.

Motto
“Lyssna på din kropp.”

Sofie Ericson
Sofie EricsonNaprapat
Som person är Sofie positiv, lyhörd, inkännande, målmedveten och noggrann. Hon har alltid haft ett stort intresse för träning och hälsa. I tidig ålder ägnade hon sig åt fotboll, men till sist var det dansen som tog överhanden och blev hennes stora passion i livet. Som tävlingsdansare blev hon bl a världsmästare i discodans!ller

Idag jobbar hon fortfarande som danslärare, vilket hon har gjort sedan 15 års ålder. Genom dansen har hon skaffat sig en bred kunskap och erfarenhet kring förebyggande träning, rehab och idrottsskador, samt jobbat med många olika typer av människor i olika åldrar och utvecklat en god pedagogisk förmåga.

Sofie älskar det personliga mötet med sina patienter och ett besök hos Sofie innebär att man kan räkna med en gedigen undersökning för att hitta orsaken till problemet/smärtan.
Hon drivs av att inspirera, motivera och hjälpa sina patienter, vare sig det gäller akut eller långvarig problematik. Sofie försöker alltid att se till helheten och sambandet mellan kroppen och ”knoppen” och hon är en förespråkare för ett liv i rörelse och balans.

På utbildningssidan kan nämnas Naprapathögskolan, licensierad personlig tränare och utbildning inom Sveriges Dansorganisation.

Motto
”När kropp och själ går i takt, då har du hela tillvaron i din makt”