Boka tid
Ring oss

Stockholm Östermalm

Boka tid
Ring oss

Naprapatiska Institutet Östermalm

Naprapatiska Institutet Östermalm ligger på Grev Turegatan 44. Här träffar du Östermalms bästa naprapater! Vi har kompetens och kunskap som få andra naprapatkliniker kan erbjuda. Hos oss blir du tryggt omhändertagen, noga undersökt och får bra behandling. Dessutom får du hjälp av din naprapat med hemövningar för att nå ditt mål så fort som möjligt, vare sig det är att bli smärtfri eller kunna prestera bättre i din idrott, på jobbet eller i livet!

Hitta hit:
Närmsta T-bana är Östermalmstorg. 

Pris:
En behandling kostar 665 kronor. Ett nybesök tar 45 minuter. Betala gärna med kort!

TELEFON

08-6403380

ÖPPETTIDER

Måndag – Fredag, 07.00 – 18.00

ADRESS

Grev Turegatan 44
114 38 Stockholm

VÄGBESKRIVNING

Kliniken ligger centralt på Östermalm. Ingång från Grev Turegatan. 1a dörren till höger på gatuplan.

Våra terapeuter

Peter Henningsson
Peter HenningssonLeg. Naprapat
Peter Henningsson äger och driver Naprapatiska Institutet tillsammans med Jonas Parandian och Henrique de Sousa. Han har jobbat som naprapat sedan 2006 och har en stor passion för att hjälpa människor och brinner för att hjälpa människor till bättre hälsa genom att skapa förändringar i både kropp och knopp. Det är viktigt för Peter att du som patient hos honom förstår din problematik, vad den beror på och hur du ska göra för att bli bättre.

All form av rörelse tilltalar honom oavsett om den är intensiv eller lugn. Han tränar varierat med fokus på rörlighet och funktionell styrka ofta med hjälp av sin egen kropp. Peter använder sig också av yoga och meditation för att skapa lugn och ro och minska stressen.

Styrkor
En av Peters många styrkor är att han har stor erfarenhet av att behandla patienter med stressrelaterade besvär med väldigt goda resultat. Eftersom han har mer än tio års erfarenhet av att hjälpa människor har han utvecklat stor förståelse och mycket goda färdigheter i de olika behandlingstekniker han använder. Han är även bra på att behandla både akuta och mer långvariga rygg- och nackbesvär men även axel-, höft- och knäproblematik.

Utbildning
Efter Naprapathögskolan har Peter noggrant fördjupat sig i den manuella medicinen men också akupunktur, kommunikologi och träning. Han har arbetat heltid som naprapat sedan 2006 och har alltid prioriterat vidareutbildningar högt. Peter har bland annat studerat Holistic Lifestyle Coach med Paul Chek, Movement med Ido Portal men också metoder som yoga och meditation.

Motto
“Lyssna på din kropp.”

Mats Widehammar
Mats WidehammarLeg. Naprapat
Om du går till Mats får du träffa en naprapat som inte bara tittar på kroppsdelen du har ont i, utan ser till hela ditt liv. Han gör alltid en fullständig undersökning för att lyckas identifiera bakomliggande orsaker till just dina besvär. Efter det kan han hjälpa dig på allra bästa sätt med behandling och rehabilitering, som kan omfatta alltifrån ergonomitips, stretch och stärkande övningar. Räkna med en positiv kraft i ditt liv som gör din kropp balanserad och redo för nya utmaningar!

Själv tränar Mats movement, gymnastisk styrketräning, handstånde, romerska ringar, rörlighetsträning och balans. För tillfället tränar han inför Vasaloppet 2017.

Styrkor
En av Mats främsta egenskaper är att han är väldigt lösningsorienterad, noggrann och envis. Han är väldigt duktig på akuta besvär, som ryggskott och nackspärr. Mats hjälper också patienter framgångsrikt med olika idrottsskador och är väldigt intresserad av träning och rehabilitering. Många som spelar fotboll och innebandy går till Mats och får hjälp med till exempel rygg, knän och ljumskar som krånglar.

Utbildning
Mats har hunnit med många vidareutbildningar efter sin naprapatexamen. Smärtfysiologi, manuell medicin, dry needling och dynamic neuromuscular stabilization till exempel. Mats har ett brett spektra på sina utbildningar; Skivstångsträning för rehabilitering och prestation men också yoga och andning för löpare och dig som tränar. Han har också tagit flera workshops med Ido Portal.

Motto
“Det finns flera sätt att lösa ett problem.”