Behandlingar

Du som kommer till oss vet ju redan vart du har ont. Våra naprapater på Naprapatiska Institutet förklarar i stället varför du har ont, behandlar smärtan och gör en individuell vårdplan med behandlingsstrategi, för att du ska kunna leva smärtfritt framöver.

Om våra behandlingar

Hur många behandlingar som krävs är individuellt. Antal behandlingar beror till exempel på hur länge du har haft ont och hur noggrann du är med dina hemövningar. Vårt mål är alltid att du så snabbt och effektivt ska nå dina mål.

När du kommer till oss får du först berätta om dina besvär. Sedan gör vi en klinisk undersökning och med ortopediska tester så tar vi reda på vad som är orsaken till dina problem. Vi ställer både en diagnos, vad som är problemet, men även en orsaksdiagnos, vad som orsakar problemet. Efter det behandlar vi dig. Alla naprapater på Naprapatiska insitutetet har en stor verktygslåda, vilket gör att vi kan angripa ett och samma problem på olika sätt. Det kan vara alltifrån manipulering och mobilisering av ryggraden och andra leder för att öka rörligheten i stela områden, till muskelbehandling som triggerpunktsbehandling och pressur men även dry needling i vissa fall. Får att nå optimala resultat är det också viktigt att du som patient också vet vad du ska och inte ska göra under behandlingserien. Därför hjälper vi dig med vilka hemövningar du ska göra som stretching, rörlighetsövningar och andra hemövningar som ska stärka upp och stabilisera områden som behöver det.

Inför ett besök hos behöver du inte tänka på något speciellt, kom som du är! Ha gärna på dig kläder som du kan röra dig obehindrat i. Efter en behandlingen när man har tryckt på spända stela muskler så kan du vara öm i kroppen efteråt. Ditt första besök hos oss tar 45 minuter, återbesök tar 30 minuter. Avbokning måste ske senast 24 h innan avtalad tid annars debiteras full avgift.

Vi föredrar kortbetalning eller företags-Swish. Välkommen!

VANLIGA BESVÄR

Vi är specialiserade på muskel- och ledbehandling. Vi behandlar och hjälper dig med akut smärta som ryggskott, spänningshuvudvärk eller nackspärr, men också dig med långvarig problematik som till exempel har diskbråck, ischias, hälsporre, hopparknä eller tennisarmbåge.

FÖREBYGGANDE

Inget problem är för litet, och du är även välkommen fast du är smärtfri. Vi tror inte att man kan må för bra eller bli för stark. För ett optimalt välmående är det viktigt att du tar hand om din kropp. Vi vill hjälpa till med förebyggande och friskvårdande behandling samt med övningar och olika träningsupplägg, så att du blir starkare, mår bättre och får ännu bättre hälsa. Det är många av de som kommer till oss med ett akut problem, som efter att de blivit smärtfria, gärna fortsätter att gå hos oss i förebyggande syfte för ökat välmående.

TRÄNING

Vi hjälper dig att nå dina mål, oavsett vilken nivå du är på! Vi har hjälpt och tränat internationella fotbollsproffs med försäsongsträning, hjälpt crossfit-atleter att klara av nya skills och förberett elitskidåkare inför kommande säsonger. Många kampsportare kommer till oss, vi har alltifrån UFC-fighters till världsmästare i thaiboxning och boxning som patienter. Även du som vill komma igång med din träning, förbättra din knäböj eller dina marklyft eller minska i fettprocent utan att tappa muskelmassa kan få hjälp på Naprapatiska insitutet.

GRAVIDITETS­BEHANDLINGAR

Många av våra naprapater har vidareutbildat sig i behandling av gravida och kan hjälpa till både under och efter graviditeten med behandling och träning. Vi kan till exempel hjälpa dig som drabbats av foglossning eller ryggproblem. På Naprapatiska Institutet är vi också bra på att hjälpa dig som patient att på bästa sätt stärka upp de djupa magmusklerna efter förlossningen. Vi undersöker dig, hjälper dig bli smärtfri och guidar dig rätt.

REHABILITERING

Att komma tillbaka efter en skada går fortare om du får rätt hjälp. Vi kan hjälpa till på ett unikt sätt, med både behandling och rehabliteringsträning. Vi tror inte på att vila är lösningen när du är skadad. Rörelse läker kroppen! Det är viktigt att du tränar – men på rätt sätt och med rätt dosering så att det inte blir för mycket. Vi har stor erfarenhet av att bland annat rehabilitera idrottsskador, impingement och inklämning i axeln, skulderbladsproblematik, ryggskador och diskbråck samt menisk- och korsbandsskador. För att få den bästa hjälpen kan du maila oss och beskriva din problematik, skada eller vilken operation som utförts, så kopplar vi ihop dig med den naprapat som är bäst på just dina besvär.

FÖRELÄSNINGAR

Vi erbjuder föreläsningar inom träning och hälsa, ergonomi på arbetsplatsen, styrka och rörlighet för idrottare och rörlighet & movement. Föreläsningarna där vi blandar teori och praktik är väldigt populära och kan anpassas efter ert behov.

MOVEMENT – IDO PORTAL

Vår naprapat Jonas Parandian är den enda i Sverige som är med i movementgurun Ido Portals Mentorship-program, och flera av naprapaterna på Naprapatiska Institutet har gått många av Ido Portals workshops internships. Movement hjälper dig bli rörligare och gör att du kan kontrollera din egen kropp.