Trött på att göra samma sak om och om igen på gymmet? Känns det som att du varje träningsperiod “börjar om på nytt”? Är du en atlet som vill ta din prestation till nästa nivå?

Naprapatiska Online Coaching är en individuellt anpassad tjänst för dig som vill ta din träning till nästa nivå, oavsett träningsbakgrund.

Tjänsten är inriktad för motionärer likväl som atleter. Tjänsten innebär ett skräddarsytt träningsprogram på ca 3 månader med hänsyn till klientens individuella behov. Träningsprogrammet är heltäckande i avseende övningsval, progressiv överbelastning samt återhämtning. Under träningsperiodens gång kan delar av programmet ändras, detta är beroende på klientens utveckling.

Vad kan Du förvänta dig:

 • Förbättrad styrka, rörlighet och uthållighet
 • Ökad förståelse för sin egen kropp
 • En “verktygslåda” med rörelser och övningar för att stärka kroppens leder
 • Utöver tränings aspekten får man även råd kring hur man kan förbättra återhämtningen med “work-in” övningar/aktiviteter.
 • Mer självständighet kring processen att skriva ett träningsprogram med periodisering etc.

 

Hur går det till?

 • Ett initialt samtal med konsultation via skype el liknande genomförs för att kartlägga klientens mål samt förväntningar med coaching utbytet.
 • Klienten kommer bli frågad angående tidigare träningshistorik, vardagssituation samt möjlig tid att lägga på programmet sett på veckobasis.
 • Klienten kommer bli tillbedd att filma sig själv i utvalda positioner samt utföra vissa övningar för att det ska kunna göras en bedömning kring var man ska börja i förhållande till klientens mål.
 • Till sitt program kommer man få tillgång till ett bibliotek med länkar för att enkelt kunna se utförande av alla övningar man blivit tilldelad.
 • I slutet av coaching perioden får man återigen filma vissa övningar man blivit tillbed att göra. Efter detta har man ett nytt samtal där man tillsammans går igenom övningarna med tillfälle för feedback samt att diskutera progression för nästa fas.
 • Möjlighet för feedback är också löpande under programmets gång.

Vanliga frågor och svar:

Behöver man vara van vid träning sen tidigare?

Tidigare träningserfarenhet är av betydelse då online coaching kräver en viss erfarenhet med träning på egen hand, de klienter som får ut mest av online coachingen är oftast dem med tidigare träningsbakgrund, detta är dock inget kriterium för att köpa tjänsten.

Hur länge kan man använda tjänsten?

Naprapatiska Online Coaching är en fortgående tjänst som kan pågå så länge klienten önskar att fortsätta. Minimigränsen för att delta är en träningsfas vilket är ca 4 månaders tid.

Är det här friskvård?

Ja, att träna tillsammans med oss online räknas som friskvård, priset är inklusive moms och är avdragsgill.

Vad kostar tjänsten?

Priset för träningen är 1500kr/månad ink moms.

Vad är det för typ av träning jag kommer att göra?

Det är återigen beroende på dina mål med träningen. I de allra flesta fall används en kombination av det bästa från olika discipliner såsom kroppsviktsträning, gymnastik och klassisk styrketräning för att skapa en så stark och stabil kropp som möjligt.

Är det nödvändigt att ha tillgång till ett gym för att köpa tjänsten?

Att ha tillgång till ett gym är i sig inte ett måste för att kunna utföra träningsprogrammet, men du behöver i nästan alla fall ha tillgång till vissa redskap som t.ex. skivstång, hantlar, en ställning med stång/ringar mm.

Hur lång tid måste jag ha möjlighet att lägga på passet?

Ett minimum att lägga på träningspasset är 3 pass i veckan á 1 timme per tillfälle.

Kommer jag nå mina mål på en träningsfas (3 månader)?

Det är högst individuellt vad man hinner med på 3 månader. Alla klienter upplever en förbättring i styrka, rörlighet och uthållighet samt en känsla av en friskare kropp på 3 månader. För en person kan det räcka med ett träningsprogram för att nå sina mål, men för en annan person kan ett första träningsprogram vara en “introduktionsfas” utifrån den individens förutsättningar till något mer långsiktigt. De som får bäst resultat är oftast de personer som jobbar långsiktigt över tid. Allt detta är beroende på klientens mål och utgångspunkt. Under första konsultationen kommer detta diskuteras med klienten.

Kan jag ha en skada någonstans och fortfarande köpa tjänsten?

Att vara skadad utesluter inte möjligheten att köpa tjänsten. Alla program skrivs utifrån klientens förutsättningar och det finns alltid möjlighet för ändringar under programmets gång om det skulle vara nödvändigt.

Måste man filma sig själv och dela med sig av detta? Vem kommer se mina filmer?

För att kunna göra en första utvärdering av klienten, att utvärdera programmet samt att kunna kartlägga för kommande faser är det av stor vikt att filma sig själv. Endast din coach kommer ha tillgång till dina filmer och används endast i detta syfte. Inga filmer kommer delas utan klientens samtycke.

Är du redo?

Vill du komma igång? Har du fler frågor och funderingar?

Maila oss på: info@naprapatiska.se

online coaching

Fördjupa dina kunskaper inom träning tillsammans med en av våra duktiga naprapater.